Autobiografie van Jacob Woudsma 1934-1958

Emmastraat

23-12-1937 Emmastraat 1a Helpman (aan de andere kant van de Verl.Heereweg) genoemd naar koningin moeder Emma.


We verhuizen naar de andere kant van de Verlengde Heereweg: een hele vooruitgang Emmastraat 1a!
Ik ben 5 jaar en leer fietsen. Mijn buurmeisje heet Annie Raatjes en woont beneden ons. Haar vader heeft een schoenmakerij in een schuurtje achter het huis. Er zijn herinneringen over de omgeving en het huis. Het huis heeft een binnentrap naar boven en een grote trap naar de zolder, alwaar de postduiven. Voorkamer met erker (een uitgebouwd gedeelte) - tussenslaapkamer - achterkamer en een naaikamertje. Op het achterbalkon kijken we uit op het RK-Ziekenhuis, alwaar mijn keelamandelen zijn geknipt, met als resultaat een houten trein en 14 dagen pudding.

 
Op de hoek met de Verl.Heereweg aan de ene kant de winkel van vishandel Bulk en de andere kant groentezaak SuĂ«rs. Verder schoenmaker Theodorie, kruidenier Struik, Electro Technisch Bureau 'Helpman' Meekma, bakker Scheeringa (nr. 22), kapper Hut en kapper Boonstra, naast sigarenwinkel van Fokkens. Tegenover ons de comestibleszaak Delhaas. Kolen voor de kachel werden bezorgd door “Dijkema en Camphuis” na bestelling bij de 2 zusters, die kantoor hielden in het pand naast Bulk aan de Verl. Heereweg.

 
Emmastraat achterkant in latere jaren

 

2 opmerkingen:

 1. Anoniem1/4/10

  Kapper Dijkmeijer was er nog niet in genoemde jaren. In de door U genoemde tijd zat daar kapper
  Boonstra, naast sigarenwinkel van Fokkens.

  H.O.van der Kooi
  Haren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Scheeringa is met dubbel EE....Bakker scheeringa zat op emma straat nummer 22... Als iemand foto's heeft zie ik ze graag tegemoet!

  BeantwoordenVerwijderen